San Marzano pincészet

San Marzano egy kis város az „olasz csizma sarkában”, a Salentói-félszigeten, mely az Adriai-tengert választja el a Jón-tengertől. A pincészet 19 borász összefogásával alakult meg 1962-ben.

1982-ben a karizmatikus személyiségű Francesco Cavallo-t választották a San Marzano elnökévé, aki napjainkig meghatározó alakja, kormányosa a vállalatnak.

Az első palackok 1996-ban kerültek ki a pincészetből, hála a tagok által megvásárolt modern palackozógépnek. Így a fogyasztók is elkezdték megismerni a márkát.

2000-ben megszületett a Sessantanni Primitivo di Manduria Dop, a cég ikonikus bora, melyben megtestesült a helyi ezer éves bortermelői kultúra, és a Primitivo-nak, a terület jellegzetes szőlőfajtájának ősi szeretete.

2015-ben a cég megvásárolt a Jón-tenger partján egy birtokot, a Masseria Samia-t, ahol 120 hektárnyi területen kísérleti szőlőtermesztés folyik, autokton szőlőfajták kutatásával. A birtokot, melyen egy 16. századi restaurált épület is található, változatos mediterrán növényzettel ültették be, azzal a céllal, hogy a környék „zöld tüdeje” legyen, ezzel is hangsúlyozva a fenntartható gazdálkodás és a környezetvédelem fontosságát.

Fehérborok

Vörösborok

Rozé- és habzóborok