Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Timo Vermentino Salento I.G.P.
Timo Vermentino Salento I.G.P.
Fajta: fehérbor
Szőlőfajta: Vermentino
Terület: Brindisi, Salento, Puglia. A terület 100 méterre van a tengerszint felett, mérsékelt mikroklímája a tenger közelségének köszönhető.
Talaj: vékony réteg, közepes textúrájú, főleg homokos
Gazdálkodás: Guyot (5000 tőke hektáronként)
Szüret: augusztus utolsó hete
Borkészítés: a szőlőt bogyózás után, préselés előtt héjon hagyják pár órát alacsony hőmérsékleten, hogy a finom virágos jegyeket kinyerjék belőle. Acéltartályokban erjesztik 13-15 napig 15 °C hőmérsékleten, hogy megőrizzék a változatos profilját.
Érlelés: acéltartályokban 5 hónapig. A bor a jellegzetességeit 3 évig megőrzi.
Kóstolási jegyzet: szalmasárga színű, illata finom fehér virágos, a citrus és a mediterrán tengerparti bokros növényzet jegyeivel, íze elegáns, friss, minerális, kakukkfű és rozmaring beütéssel.
A Jón tenger és a sziklás part hangulatát idézi, levegőben a vad kakukkfű bokrok illatával. A mediterrán tengerparti bozót, a kis virágok, a tűző nap és az erős tengeri szél esszenciája ez a bor.
Ételpárosítás: halételekhez és sajtokhoz kiváló.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C