Filari Primitivo di Manduria

Filari Primitivo di Manduria

Szőlőfajta: Primitivo

Mennyiség / Hektár: 5000 tőke

Termőterület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlők. A talajt nagy részben vörösföld alkotja, finom szerkezetű, általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és jelentős napi hőmérsékletingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a d.o.p. “Primitivo di Manduria” központi területe.

Borkészítés: Miután a tőkén a szőlő megaszalódott, kézzel leszüretelik. Erjedés: 10 nap a kiválasztott őshonos élesztővel. Thermo-vezérelt alkoholos erjedés 24-26 ° C-on.

Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban.

Kóstolási jegyzet: Intenzív rubinvörös színű, gránát árnyalatokkal; tartós és komplex aroma, érett gyümölcsös íz jellemzi, ami emlékeztet a cseresznye lekvárra és a szárított fügére; finom és könnyű, fűszeres. Testes bor, ami szépen körbeveszi a szájpadlást, mézes érzés, jó savakkal.

Ételpárosítás: Tökéletes mandulás, gyümölcsös süteményekhez és az erős ízű és fűszeres sajtokhoz.

Fogyasztási hőmérséklet: Kb. 18°C.