Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Filari Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG
Filari Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG
Szőlőfajta: Primitivo
Mennyiség / Hektár: 5000 tőke
Termőterület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlők. A talajt nagy részben vörösföld alkotja, finom szerkezetű, általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és jelentős napi hőmérsékletingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a d.o.p. „Primitivo di Manduria” központi területe.
Borkészítés: Miután a tőkén a szőlő megaszalódott, kézzel leszüretelik. Erjedés: 10 nap a kiválasztott őshonos élesztővel. Thermo-vezérelt alkoholos erjedés 24-26 ° C-on.
Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban.
Kóstolási jegyzet: Intenzív rubinvörös színű, gránát árnyalatokkal; tartós és komplex aroma, érett gyümölcsös íz jellemzi, ami emlékeztet a cseresznye lekvárra és a szárított fügére; finom és könnyű, fűszeres. Testes bor, ami szépen körbeveszi a szájpadlást, mézes érzés, jó savakkal.
Ételpárosítás: Tökéletes mandulás, gyümölcsös süteményekhez és az erős ízű és fűszeres sajtokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet: Kb. 18°C.