Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Talò Negroamaro Salento I.G.P.
Talò Negroamaro Salento I.G.P.
Szőlőfajta: Negroamaro
Terület: San Marzano, Salento, Puglia. A terület 100 méterre van a tengerszint felett.
Talaj: közepes textúrájú agyagos, kevéssé mély, jó aggregátszerkezetű
Gazdálkodás: kordonművelés (4500 tőke hektáronként)
Szüret: szeptember közepe
Borkészítés: héjon áztatás ellenőrzött hőmérsékleten 10 napig, majd alkoholos fermentáció válogatott élesztőkkel.
Érlelés: francia tölgyfahordókban 6 hónapig.
Kóstolási jegyzet: színe bíborvörös, lilás beütéssel. Illata intenzív és hosszantartó, feketeribizlis, erdei gyümölcsös, fűszeres, balzsamos és vaníliás jegyekkel. Testes bor, bársonyos és harmonikus, hosszú, ízletes lecsengéssel.
Ételpárosítás: nehezebb előételek, húsok és sajtok kiváló kísérője.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C