Talò Negroamaro Salento I.G.P.

Talò Negroamaro Salento I.G.P.

Szőlőfajta: Negroamaro

Terület: San Marzano, Salento, Puglia. A terület 100 méterre van a tengerszint felett.

Talaj: közepes textúrájú agyagos, kevéssé mély, jó aggregátszerkezetű

Gazdálkodás: kordonművelés (4500 tőke hektáronként)

Szüret: szeptember közepe

Borkészítés: héjon áztatás ellenőrzött hőmérsékleten 10 napig, majd alkoholos fermentáció válogatott élesztőkkel.

Érlelés: francia tölgyfahordókban 6 hónapig.

Kóstolási jegyzet: színe bíborvörös, lilás beütéssel. Illata intenzív és hosszantartó, feketeribizlis, erdei gyümölcsös, fűszeres, balzsamos és vaníliás jegyekkel. Testes bor, bársonyos és harmonikus, hosszú, ízletes lecsengéssel.

Ételpárosítás: nehezebb előételek, húsok és sajtok kiváló kísérője.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C