Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Liboll Vino Spumante Extra Dry
Liboll Vino Spumante Extra Dry
Szőlőfajta: őshonos fehérszőlő tőkék
Terület: San Marzano, Salento, Puglia, kb.150 méterre a tengerszint felett.
Talaj: nagyrészt meszes keveréktalaj
Gazdálkodás: Guyot
Szüret: augusztus vége
Szőlőfeldolgozás, erjesztés: az egész szőlőszemeket finoman préselik, majd csak az első préselésű mustot használják (55%), mely azután alacsony hőmérsékleten fermentálódik. Az így kapott bor további feldolgozása a „Charmat” módszerrel történik, nyomás alatt lévő tartályokban. A második fermentáció után a nyomás alatt lévő tartályokban marad saját élesztőivel, kb. még egy hónapig.
Érlelés: palackokban, ellenőrzött hőmérsékleten.
Kóstolási jegyzet: színe szalmasárga, jól kivehető zöld reflexekkel. Finom, tartós gyöngyözés jellemzi. Illata intenzív, kellemes, őszibarackos gyümölcsössége mellett bodzavirág és zsálya jegyek jelennek meg. Íze friss, élénk, kerek és jól kiegyensúlyozott.
Ételpárosítás: kiváló aperitif, különösen illik hal- és tenger gyümölcsei előételekhez és első fogásokhoz.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C