Il Pumo Rosato

Il Pumo Rosato

Szőlőfajta: Negroamaro

Mennyiség / Hektár: 4500 tőke

Termőterület: San Marzano, Salento, Puglia. A terület kb. 100 méterrel a tengerszint felett található; magas átlaghőmérséklet és közepes-alacsony csapadékmennyiség jellemzi. A puha talajréteg agyagos, meglehetősen vékony és sziklás.

Szüreti időszak: szeptember közepe.

Borkészítés: Héjon áztatás néhány órán keresztül, majd a szőlő részleges erjedését követően történik az erjesztés.

Érlelés: Rozsdamentes acéltartályban.

Kóstolási jegyzet: Intenzíven rózsaszínes árnyalatok rubinvörös tükröződéssel. Aromája hosszú és intenzív, cseresznyés, málnás illatjegyekkel. Testes, kóstolva ugyanakkor friss és harmonikus bor.

Ételpárosítás: Olaszos előételekhez, hallevesekhez, sült vagy fóliában sült halhoz, illetve enyhén érett sajtokhoz.

Fogyasztási hőmérséklet: Kb. 14°C.