Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Il Pumo Rosato Negroamaro IGP
Il Pumo Rosato Negroamaro IGP
Szőlőfajta: Negroamaro
Mennyiség / Hektár: 4500 tőke
Termőterület: San Marzano, Salento, Puglia. A terület kb. 100 méterrel a tengerszint felett található; magas átlaghőmérséklet és közepes-alacsony csapadékmennyiség jellemzi. A puha talajréteg agyagos, meglehetősen vékony és sziklás.
Szüreti időszak: szeptember közepe.
Borkészítés: Héjon áztatás néhány órán keresztül, majd a szőlő részleges erjedését követően történik az erjesztés.
Érlelés: Rozsdamentes acéltartályban.
Kóstolási jegyzet: Intenzíven rózsaszínes árnyalatok rubinvörös tükröződéssel. Aromája hosszú és intenzív, cseresznyés, málnás illatjegyekkel. Testes, kóstolva ugyanakkor friss és harmonikus bor.
Ételpárosítás: Olaszos előételekhez, hallevesekhez, sült vagy fóliában sült halhoz, illetve enyhén érett sajtokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet: Kb. 14°C.