Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
EDDA Bianco Salento I.G.P.
EDDA Bianco Salento I.G.P.
Szőlőfajta: javarészt Chardonnay, őshonos fehérszőlő tőkék
Terület: San Marzano, Salento, Puglia, kb.100 méterre a tengerszint felett.
Talaj: vékony rétegű, közepesen finom szerkezetű.
Gazdálkodás: Guyot (4500 tőke hektáronként)
Szüret: augusztus második fele
Borkészítés: néhány órás hideg-erjesztés, majd finom préselést követően hideg statikus dekantálás, amely természetes módon végbemegy. Az alkoholos fermentáció francia tölgyfahordókban történik.
Érlelés: francia tölgyfahordókban 4 hónapig, heti batonázzsal.
Kóstolási jegyzet: színe szalmasárga, aranyba hajló reflexekkel, illata virágos, citrusos, majd finom vaníliás, íze elegáns, friss, finom és minerális.
Ételpárosítás: előételek, halételek, sajtok.
Fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C