EDDA Bianco Salento I.G.P.

EDDA Bianco Salento I.G.P.

Szőlőfajta: javarészt Chardonnay, őshonos fehérszőlő tőkék

Terület: San Marzano, Salento, Puglia, kb.100 méterre a tengerszint felett.

Talaj: vékony rétegű, közepesen finom szerkezetű.

Gazdálkodás: Guyot (4500 tőke hektáronként)

Szüret: augusztus második fele

Borkészítés: néhány órás hideg-erjesztés, majd finom préselést követően hideg statikus dekantálás, amely természetes módon végbemegy. Az alkoholos fermentáció francia tölgyfahordókban történik.

Érlelés: francia tölgyfahordókban 4 hónapig, heti batonázzsal.

Kóstolási jegyzet: színe szalmasárga, aranyba hajló reflexekkel, illata virágos, citrusos, majd finom vaníliás, íze elegáns, friss, finom és minerális.

Ételpárosítás: előételek, halételek, sajtok.

Fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C