Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Il Pumo Negroamaro Salento IGP
Il Pumo Negroamaro Salento IGP
Típus: vörösbor
Szőlőfajta: Negroamaro
Megnevezés: Salento I.G.P., oltalom alatt álló földrajzi jelzés
Művelési mód: kordonművelés
Terület: San Marzano (TA). A terület 100 méterre található a tengerszint felett, magas átlaghőmérséklet és közepes-kevés csapadék jellemzi.
Talaj: közepes szerkezetű agyagos, sekély, jó aggregátszerkezetű.
Gazdálkodás: 4500 szőlőtőke hektáronként
Szüret: szeptember közepe
Borkészítés: maceráció ellenőrzött hőmérsékleten, majd alkoholos fermentáció válogatott élesztőkkel kb. 10 napig.
Érlelés: acéltartályokban
Kóstolási jegyzet: színe bíborvörös feketés-lilás reflexekkel; illata: intenzív és hosszantartó feketeribizli és erdei gyümölcs illat, fűszeres, kakukkfű jegyekkel. Íze: testes, bársonyos, harmonikus, hosszú, ízletes lecsengéssel.
Ételpárosítás: nehezebb első fogásokhoz, mindenféle húshoz, érlelt sajtokhoz illik.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C