Il Pumo Negroamaro Salento IGP

Il Pumo Negroamaro Salento IGP

Típus: vörösbor

Szőlőfajta: Negroamaro

Megnevezés: Salento I.G.P., oltalom alatt álló földrajzi jelzés

Művelési mód: kordonművelés

Terület: San Marzano (TA). A terület 100 méterre található a tengerszint felett, magas átlaghőmérséklet és közepes-kevés csapadék jellemzi.

Talaj: közepes szerkezetű agyagos, sekély, jó aggregátszerkezetű.

Gazdálkodás: 4500 szőlőtőke hektáronként

Szüret: szeptember közepe

Borkészítés: maceráció ellenőrzött hőmérsékleten, majd alkoholos fermentáció válogatott élesztőkkel kb. 10 napig.

Érlelés: acéltartályokban

Kóstolási jegyzet: színe bíborvörös feketés-lilás reflexekkel; illata: intenzív és hosszantartó feketeribizli és erdei gyümölcs illat, fűszeres, kakukkfű jegyekkel. Íze: testes, bársonyos, harmonikus, hosszú, ízletes lecsengéssel.

Ételpárosítás: nehezebb első fogásokhoz, mindenféle húshoz, érlelt sajtokhoz illik.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C