Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Talò Salice Salentino D.O.P.
Talò Salice Salentino D.O.P.
Szőlőfajta: 85% Negroamaro, 15% Malvasia Nera di Brindisi
Terület: Alto Salento, Puglia. A terület 100 méterre van a tengerszint felett.
Talaj: közepes textúrájú agyagos, kevéssé mély, jó aggregátszerkezetű
Gazdálkodás: kordonművelés, 4500 tőke hektáronként
Szüret: szeptember második fele
Borkészítés: héjon áztatás ellenőrzött hőmérsékleten és alkoholos fermentáció válogatott élesztőkkel, 10 napig.
Érlelés: francia tölgyfahordókban 4-6 hónapig.
Kóstolási jegyzet: színe ragyogó rubinvörös, gránát beütéssel. Intenzív illatában a cseresznye és a szilva érezhető, mediterrán fűszernövényes jegyekkel. Testes bor, kellemes friss lecsengéssel.
Ételpárosítás: szalámik, felvágottak, nehezebb első fogások, vörös húsok és sajtok kiváló kísérője.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C