Talò Salice Salentino D.O.P.

Talò Salice Salentino D.O.P.

Szőlőfajta: 85% Negroamaro, 15% Malvasia Nera di Brindisi

Terület: Alto Salento, Puglia. A terület 100 méterre van a tengerszint felett.

Talaj: közepes textúrájú agyagos, kevéssé mély, jó aggregátszerkezetű

Gazdálkodás: kordonművelés, 4500 tőke hektáronként

Szüret: szeptember második fele

Borkészítés: héjon áztatás ellenőrzött hőmérsékleten és alkoholos fermentáció válogatott élesztőkkel, 10 napig.

Érlelés: francia tölgyfahordókban 4-6 hónapig.

Kóstolási jegyzet: színe ragyogó rubinvörös, gránát beütéssel. Intenzív illatában a cseresznye és a szilva érezhető, mediterrán fűszernövényes jegyekkel. Testes bor, kellemes friss lecsengéssel.

Ételpárosítás: szalámik, felvágottak, nehezebb első fogások, vörös húsok és sajtok kiváló kísérője.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C