Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
„F” Negroamaro Salento I.G.P.
„F” Negroamaro Salento I.G.P.
Borkategória: Oltalom alatt álló földrajzi megjelölés
Szín: Vörös
Szőlőfajta: Negroamaro
Mennyiség / Hektár: 4500 tőke
Termőterület: San Marzano és Francavilla Fontana között elterülő válogatott dűlők. A talajt elsősorban vörösföld (terra rossa) alkotja finom szerkezetű és általában meszes talajszint alatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérsékletingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére.
Szüreti időszak: szeptember utolsó hete
Borkészítés: A szőlőfürtöket kézzel szüretelik kis puttonyokban. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24°C-on autokton élesztőkkel.
Érlelés: 12 hónapig francia és kaukázusi tölgyfahordókban.
Kóstolási jegyzet: Mély vörös-lilás színű bor, komplex illattal, fűszeres, gyümölcsös és cseresznyelekváros ízjegyekkel. Lágy, kiegyensúlyozott, tanninokban gazdag testes bor szép és hosszú lecsengéssel.
Ételpárosítás: Sós első fogásokhoz, vörös és vadhúsokhoz, valamint pecorinó sajthoz ajánljuk. Igazi meditációs bor.
Fogyasztási hőmérséklet: Kb. 18°C.