Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Anniversario 62 Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva
Anniversario 62 Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva
Szőlőfajta: Primitivo
Terület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlők.
Talaj: finom szerkezetű vörösföld, meszes földalatti réteggel, helyenként kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja.
Gazdálkodás: Alberelli – legalább 60 éves tőkék (5000 tőke hektáronként)
Szüret: szeptember második fele
Borkészítés: az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelik. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot 25 napig, válogatott autokton élesztőkkel. Fermentáció ellenőrzött hőmérsékleten, 24-26 °C-on.
Érlelés: francia és amerikai tölgyfahordókban 18 hónapig.
Kóstolási jegyzet: színe nagyon intenzív és elegáns rubinvörös. Komplex, gyümölcsös illatában szilva és cseresznyelekvár érezhető, dohány és enyhe fűszeres jegyekkel. Testes, lágy, nemes tanninokban gazdag bor. Lecsengése kávés, kakaós és vaníliás jegyekkel ajándékoz meg.
Ételpárosítás: nehezebb első fogások, vörös húsok és vadak kiváló kísérője. Meditációs bor.
Fogyasztási hőmérséklet: 18 °C