Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Liboll Rosé Vino Spumante Extra Dry
Liboll Rosé Vino Spumante Extra Dry
Szőlőfajta: őshonos vörös szőlő tőkék
Terület: San Marzano, Salento, Puglia, kb.100 méterre a tengerszint felett. A területet magas átlaghőmérséklet és közepes-kevés csapadék jellemzi.
Talaj: agyagos, vékony rétegű, sziklákkal teli
Gazdálkodás: Espalier
Szüret: augusztus utolsó hete, hogy a savakat megőrizzék. A szőlőt kézzel szüretelik kora reggel.
Szőlőfeldolgozás, erjesztés: a szőlőszemeket finoman préselik, majd csak az első préselésű mustot használják (55%), mely azután alacsony hőmérsékleten fermentálódik. A második erjesztés a „Charmat” módszerrel történik, nyomás alatt lévő tartályokban.
Érlelés: nyomás alatt lévő tartályokban kb. egy hónapig, saját élesztőivel, majd palackokban.
Kóstolási jegyzet: színe tündöklő halványrózsaszín, hagymahéjszín reflexekkel. Finom, tartós gyöngyözés jellemzi. Intenzív narancsvirág, pink grapefruit és gránátalma illatú. Ízlelve teli, élénk, friss és minerális, száraz lecsengéssel.
Ételpárosítás: kiváló aperitif, különösen illik könnyű előételekhez, hal- és tenger gyümölcsei fogásokhoz.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6 °C