Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Susco Susumaniello Salento I.G.P.
Susco Susumaniello Salento I.G.P.
Szín: vörösbor
Szőlőfajta: Susumaniello
Terület: Salento
Talaj: a termelés jó vízellátottságú és vízelvezető képességű köves, sekély, sötét talajon folyik, mely főleg homokos, agyagos, vályogos rétegekkel rendelkezik.
Támrendszer: huzalos kordon, Guyot metszéssel, 4500 szőlőtőke / ha
Szüret: szeptember második felében
Borkészítés: hőmérséklet ellenőrzött körülmények között folyik a maceráció és az alkoholos erjedés körülbelül 10 napig, szelektált élesztőkkel.
Érlelés: francia és amerikai tölgyfahordókban 6 hónapig.
Kóstolási jegyzet: intenzív rubinszínű bor; illatában virágok és sok friss gyümölcs érződik, fűszerekkel és balzsamos jegyekkel. Ízében: koncentrált, friss és főtt gyümölcsök, hordófűszerek, herbális jegyek érkeznek. Elegáns, közepes testű, komplex bor, melyben a lendületes sav, a selymes tanninok, és az alkohol markáns egyensúlyban vannak. Lecsengése hosszú, izgalmas emléket hagy a szájban.
Ételpárosítás: vibráló sava és gyümölcsös karaktere miatt szárított sonkákkal, felvágottakkal, előételekkel, sokféle stílusú sajttal, akár húsos tésztaételekkel, grillezett húsokkal ajánljuk.
Szervírozási hőmérséklet: 16-18 ° C