Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Valpolicella Ripasso Superiore DOC
Valpolicella Ripasso Superiore DOC
Szőlőfajta: 80% Corvina Veronese és Corvinone, 20% Rondinella
Terület: Dombos sziklás, mészköves talaj.
Szüretelés és érlelés: Pergolás, lugasos termesztés és művelés, mely főleg a Corvina Veronese, Corvinone szőlők kiváló fekvése miatt jellemző e területre.
Szüreti Időszak: október első 10 napjában. A szüretet követően ládákban szárítják.
Borkészítés: Darálás után, ellenőrzött hőmérsékleten történő fermentáció, melyhez acéltartályt használnak. Folyamatos maceráció melynek során a szőlőből a teroárra jellemző zamatok és színanyagok kerülnek a mustba, így megadva a megfelelő extract tartalmat és komplexitást. A tejsavas érés után a bort 30 hektoliteres Francia tölgyfa hordóba teszik 12 hónapra, ahol kibontakozik egy utánozhatatlan buké, mely a palack érlelés során teljesedik ki. Végső formáját 18 hónapos palack érlelés során éri el.
Kóstolási jegyzet: Rubinvörös száraz bor. Cseresznyés, friss és alkoholos illat. Szilva és likőr aromák, fűszeres illatok, bors és fahéj jegyei. Elegáns, jól kiegyensúlyozott, bársonyos ízvilággal rendelkezik.
Ételpárosítás: Vörös húsokhoz, roston sült szárnyasokhoz, húsokhoz, minden fajta érlelt sajtokhoz ajánlott.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18° C
Alkoholtartalom: 14,00%