Valpolicella Ripasso Superiore

Valpolicella Ripasso Superiore

Szőlőfajta: 80% Corvina Veronese és Corvinone, 20% Rondinella

Terület: Dombos sziklás, mészköves talaj.

Szüretelés és érlelés: Pergolás, lugasos termesztés és művelés, mely főleg a Corvina Veronese, Corvinone szőlők kiváló fekvése miatt jellemző e területre.

Szüreti Időszak: október első 10 napjában. A szüretet követően ládákban szárítják.

Borkészítés: Darálás után, ellenőrzött hőmérsékleten történő fermentáció, melyhez acéltartályt használnak. Folyamatos maceráció melynek során a szőlőből a teroárra jellemző zamatok és színanyagok kerülnek a mustba, így megadva a megfelelő extract tartalmat és komplexitást. A tejsavas érés után a bort 30 hektoliteres Francia tölgyfa hordóba teszik 12 hónapra, ahol kibontakozik egy utánozhatatlan buké, mely a palack érlelés során teljesedik ki. Végső formáját 18 hónapos palack érlelés során éri el.

Kóstolási jegyzet: Rubinvörös száraz bor. Cseresznyés, friss és alkoholos illat. Szilva és likőr aromák, fűszeres illatok, bors és fahéj jegyei. Elegáns, jól kiegyensúlyozott, bársonyos ízvilággal rendelkezik.

Ételpárosítás: Vörös húsokhoz, roston sült szárnyasokhoz, húsokhoz, minden fajta érlelt sajtokhoz ajánlott.

Fogyasztási hőmérséklet: 16-18° C

Alkoholtartalom: 14,00%