Valpolicella Classico Superiore

Valpolicella Classico Superiore

Szőlőfajta: 80% Corvina Veronese és Corvinone, 20% Rondinella

Terület: Dombos sziklás, mészköves talaj.

Szüretelés és érlelés: Pergolás, lugasos termesztés és művelés, mely főleg a Corvina Veronese, Corvinone szőlők kiváló fekvése miatt jellemző e területre.

Szüreti Időszak: október első 10 napjában. A szüretet követően ládákban szárítják.

Borkészítés: Darálás után, ellenőrzött hőmérsékleten történő fermentáció, melyhez acéltartályt használnak. Ezt követi a folyamatos maceráció melynek során a szőlőből a terroárra jellemző zamatok és színanyagok kerülnek a mustba, így megadva a megfelelő extract tartalmat és komplexitást. A tejsavas érés után a bort 30 hektoliteres francia tölgyfa hordóba teszik 12 hónapra, ahol kibontakozik egy utánozhatatlan buké, mely a palack érlelés során teljesedik ki.

Kóstolási jegyzet: Rubinvörös száraz bor. Cseresznyés, friss és alkoholos illat. Szilva és likőr aromák, fűszeres illatok, bors és fahéj jegyei. Elegáns, jól kiegyensúlyozott, bársonyos ízvilággal rendelkezik.

Ételpárosítás: Vörös és fehér húsokhoz egyaránt tökéletes, roston sült szárnyasokhoz, közepesen érett sajtokhoz ajánlott.

Felszolgálási hőmérséklet: 16-18° C.

Alkohol: 13,50%