Spumante Brut Custoza DOC

Spumante Brut Custoza DOC

Szőlőfajta: 40% Garganega, 15% Trebbianello, 10% Trebbiano toscano, 35% Cortese és Chardonnay

Terület: a Garda-tótól délkeletre fekvő Sommacampagna régióhoz tartozó kis település, Custoza. A terület kb.100-150 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: gleccser eredetű hegy, mészkő, agyagos, kavicsos és homokos rétegekkel.

Gazdálkodás: kordonművelés, a termés 2 kg/tőke

Szüret: augusztus vége, szeptember eleje

Borkészítés: hagyományos fehérbor készítési eljárás: finom préselést követően fermentáció acéltartályokban ellenőrzött hőmérsékleten. Második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban.

Kóstolási jegyzet: színe szalmasárga, zöldes reflexekkel; finom, virágos és gyümölcsös illatában megjelenik a galagonya, a citrusfélék, az őszibarack, a zöldalma és a körte. Ízében az őszibarackos, sárgabarackos, zöldalmás és fehér virágos jegyek után az elegáns cédrus is visszaköszön. Élénk, ugyanakkor lágy és elegáns, kerek lecsengéssel. Harmonikus, hosszantartó gyöngyözés jellemzi.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, de akár az egész étkezést végigkísérheti. Szalámi, sajt előételekhez, halakhoz, fehér húsokhoz javasoljuk. Érdemes kipróbálni pizza, rizottó, ázsiai és vegetáriánus ételek mellé is.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C

Alkoholtartalom: 12,5%

További információk

A Le Contesse pincészet Conegliano Valdobbiadene szívében helyezkedik el, a Piave folyó gleccsere által formált dombvidéken, amely a több évszázados bortermelői hagyományáról és pezsgői illetve habzóborai kiváló minőségéről híres.
A Bonotto családot is a hagyomány tisztelete és a terület szeretete jellemzi. Sokat fordítanak kutatásra és innovációra, folyamatosan fejlesztik a céget.
Igyekeznek minél inkább érintetlenül hagyni a must jellegzetességeit, mert ez határozza meg aztán a bor illatát és zamatát. A pezsgőkészítési eljárás a cég egyik titka.
100% Made in Italy buborékot használnak. Az egész folyamatot ellenőrzik, a szőlőtől a palackig, különböző változatokat létrehozva, hogy minden vevői igényt kielégítsenek.