Prosecco Superiore DOCG Brut

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Szőlőfajta: Glera

Termőterület: Conegliano hegyoldalain, kb. 200 méterre a tengerszint felett

Talaj: mészkő és agyag

Művelésmód: Sylvoz

Szüret: szeptember második fele

Szőlőfeldolgozás: kézi szüret, finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel, erjesztés kontrollált hőmérsékleten

Újraerjesztés: nyomás alatt lévő tartályokban válogatott élesztőkkel, palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten

Kóstolási jegyzet: Csodaszépen szikrázó szalmasárga Prosecco finom és hosszantartó gyöngyözéssel. Illata erőteljes és aromás, kifinomult, gyümölcsös és virágos aromák jellemzik, akácvirágra, almára és lilaakácra emlékeztető ízjegyekkel. Savtartalma finom és kiegyensúlyozott. Kiválóan alkalmas aperitifnek, illetve remek kísérője halaknak, sushinak és zöldségeknek.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 6–8 °C

Alkohol: 11% vol

Maradékcukor: 10 g/l

További információk

A Le Contesse pincészet Conegliano Valdobbiadene szívében helyezkedik el, a Piave folyó gleccsere által formált dombvidéken, amely a több évszázados bortermelői hagyományáról és pezsgői illetve habzóborai kiváló minőségéről híres.
A Bonotto családot is a hagyomány tisztelete és a terület szeretete jellemzi. Sokat fordítanak kutatásra és innovációra, folyamatosan fejlesztik a céget.
Igyekeznek minél inkább érintetlenül hagyni a must jellegzetességeit, mert ez határozza meg aztán a bor illatát és zamatát. A pezsgőkészítési eljárás a cég egyik titka.
100% Made in Italy buborékot használnak. Az egész folyamatot ellenőrzik, a szőlőtől a palackig, különböző változatokat létrehozva, hogy minden vevői igényt kielégítsenek.