Prosecco Spumante DOC Treviso Brut Bio

Prosecco Spumante DOC Treviso Brut Bio

Szőlőfajta: Glera

Terület: Treviso környéke. A terület 40 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: közepes keveréktalaj

Művelési mód: Sylvoz

Szüret: szeptember közepe

Szőlőfeldolgozás: – kézi szüretelés
-finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel
-erjesztés kontrollált hőmérsékleten, tárolás acéltartályokban alacsony hőmérsékleten
-második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban, válogatott élesztőkkel
-palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten

Kóstolási jegyzet: színe lágy szalmasárga, gyöngyözése finom és hosszantartó. Gyümölcsös illatában megjelenik a golden alma és a vilmoskörte, akácvirágos jegyekkel. Friss, harmonikus, nagyon elegáns ízvilág jellemzi.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, sokoldalúsága miatt bármely alkalomra megfelelő.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C

Alkoholtartalom: 11%

Maradékcukor: 10 g/l