Prosecco DOC Rosé Brut

Prosecco DOC Rosé Brut

Szőlőfajta: Glera és Pinot Nero szőlőfajták Veneto és Friuli régiókból

Terület: A terület 40 méterre található a tengerszint felett

Talaj: közepes keveréktalaj

Művelési mód: Sylvoz

Szüret: szeptember közepe

Szőlőfeldolgozás: finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel, az alap megalkotása a Glera és a Pinot Nero DOC Venezia megfelelő arányú keverésével, és a Prosecco Rosé-hoz szükséges cuvée elkészítése

Újraerjesztés: második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban, válogatott élesztőkkel 16-17 °C hőmérsékleten, palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten

Kóstolási jegyzet: színe üde világos rózsaszín. Illata friss és hosszantartó. Gyümölcsös ízvilág jellemzi, piros bogyós gyümölcsökkel, virágos jegyei között megjelenik az ibolya és a vadrózsa.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, illik sós rágcsálnivalókhoz. Kitűnő eleganciája számos ételpárosítást tesz lehetővé, halak, tenger gyümölcsei, fehér húsok remek kísérője. Fogyaszthatjuk piros gyümölcsös desszertek vagy egyszerűen eper mellé is.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8 °C

Alkoholtartalom: 11%

Maradékcukor: 10-12 g/l

További információk

A Le Contesse pincészet Conegliano Valdobbiadene szívében helyezkedik el, a Piave folyó gleccsere által formált dombvidéken, amely a több évszázados bortermelői hagyományáról és pezsgői illetve habzóborai kiváló minőségéről híres.
A Bonotto családot is a hagyomány tisztelete és a terület szeretete jellemzi. Sokat fordítanak kutatásra és innovációra, folyamatosan fejlesztik a céget.
Igyekeznek minél inkább érintetlenül hagyni a must jellegzetességeit, mert ez határozza meg aztán a bor illatát és zamatát. A pezsgőkészítési eljárás a cég egyik titka.
100% Made in Italy buborékot használnak. Az egész folyamatot ellenőrzik, a szőlőtől a palackig, különböző változatokat létrehozva, hogy minden vevői igényt kielégítsenek.