Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Prosecco DOC Rosé Brut
Prosecco DOC Rosé Brut
Szőlőfajta: Glera és Pinot Nero szőlőfajták Veneto és Friuli régiókból
Terület: A terület 40 méterre található a tengerszint felett
Talaj: közepes keveréktalaj
Művelési mód: Sylvoz
Szüret: szeptember közepe
Szőlőfeldolgozás: finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel, az alap megalkotása a Glera és a Pinot Nero DOC Venezia megfelelő arányú keverésével, és a Prosecco Rosé-hoz szükséges cuvée elkészítése
Újraerjesztés: második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban, válogatott élesztőkkel 16-17 °C hőmérsékleten, palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten
Kóstolási jegyzet: színe üde világos rózsaszín. Illata friss és hosszantartó. Gyümölcsös ízvilág jellemzi, piros bogyós gyümölcsökkel, virágos jegyei között megjelenik az ibolya és a vadrózsa.
Ételpárosítás: kiváló aperitif, illik sós rágcsálnivalókhoz. Kitűnő eleganciája számos ételpárosítást tesz lehetővé, halak, tenger gyümölcsei, fehér húsok remek kísérője. Fogyaszthatjuk piros gyümölcsös desszertek vagy egyszerűen eper mellé is.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8 °C
Alkoholtartalom: 11%
Maradékcukor: 10-12 g/l
További információk
A Le Contesse pincészet Conegliano Valdobbiadene szívében helyezkedik el, a Piave folyó gleccsere által formált dombvidéken, amely a több évszázados bortermelői hagyományáról és pezsgői illetve habzóborai kiváló minőségéről híres.
A Bonotto családot is a hagyomány tisztelete és a terület szeretete jellemzi. Sokat fordítanak kutatásra és innovációra, folyamatosan fejlesztik a céget.
Igyekeznek minél inkább érintetlenül hagyni a must jellegzetességeit, mert ez határozza meg aztán a bor illatát és zamatát. A pezsgőkészítési eljárás a cég egyik titka.
100% Made in Italy buborékot használnak. Az egész folyamatot ellenőrzik, a szőlőtől a palackig, különböző változatokat létrehozva, hogy minden vevői igényt kielégítsenek.