Prosecco DOC Extra Dry Cuveé

Prosecco DOC Extra Dry Cuveé

Szőlőfajta: Glera és egyéb helyi szőlőfajták

Terület: Veneto és Friuli. A terület 40 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: közepes keveréktalaj

Művelési mód: Sylvoz

Szüret: szeptember közepe

Szőlőfeldolgozás: finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel, erjesztés kontrollált hőmérsékleten, tárolás acéltartályokban alacsony hőmérsékleten

Újraerjesztés: második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban, válogatott élesztőkkel, palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten

Kóstolási jegyzet: színe lágy szalmasárga, szép, hosszantartó gyöngyözés jellemzi. Illata gyümölcsös, jól kiegyensúlyozott virágos jegyekkel. Íze kellemesen friss, élénk savainak köszönhetően. Aromás és harmonikus.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, minden alkalomhoz illik. Könnyű első fogások és halak remek kísérője.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C

Alkoholtartalom: 11%

Maradékcukor: 14 g/l

További információk

A Le Contesse pincészet Conegliano Valdobbiadene szívében helyezkedik el, a Piave folyó gleccsere által formált dombvidéken, amely a több évszázados bortermelői hagyományáról és pezsgői illetve habzóborai kiváló minőségéről híres.
A Bonotto családot is a hagyomány tisztelete és a terület szeretete jellemzi. Sokat fordítanak kutatásra és innovációra, folyamatosan fejlesztik a céget.
Igyekeznek minél inkább érintetlenül hagyni a must jellegzetességeit, mert ez határozza meg aztán a bor illatát és zamatát. A pezsgőkészítési eljárás a cég egyik titka.
100% Made in Italy buborékot használnak. Az egész folyamatot ellenőrzik, a szőlőtől a palackig, különböző változatokat létrehozva, hogy minden vevői igényt kielégítsenek.