Prosecco DOC Brut

Prosecco DOC Brut

Szőlőfajta: Glera

Terület: Treviso környéke. A terület 50 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: közepes keveréktalaj

Művelési mód: Sylvoz

Szüret: szeptember közepe

Szőlőfeldolgozás: finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel, erjesztés kontrollált hőmérsékleten, tárolás acéltartályokban alacsony hőmérsékleten

Újraerjesztés: második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban, válogatott élesztőkkel, majd palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten

Kóstolási jegyzet: színe lágy szalmasárga. Illata friss, gyöngyözése finom és hosszantartó. Gyümölcsös ízvilág jellemzi, zöldalma, vilmoskörte és fehér virágos jegyekkel.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, halak remek kísérője.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C

Alkoholtartalom: 11%

Maradékcukor: 10 g/l