Lugana

Lugana

Szőlőfajta: 100% Trebiano di Lugana

Szüreti időszak: Október első tíz napjában szüretelik.

Borkészítés: A préselés után ellenőrzött hőmérsékleten acéltartályban érlelik. Úgynevezett battonázs eljárással készül, melynek során az érlelés a seprőn történik. Ezután palackban érlelődik még legalább két hónapon keresztül, mielőtt eladásra kerülne.

Kóstolási jegyzet: Szalmasárga színű, ezüstös, enyhén zöldes reflexekkel. Tiszta, jellegzetes virág- és barackillattal, finom mandulás beütéssel. Gyümölcsös, savakban és aromákban gazdag, enyhén citrusos jellegű.

Ételpárosítás: Rizs és tésztaételekhez egyaránt fogyasztható csakúgy, mint levesekhez, párolt és füstölt halakhoz.

Fogyasztási Hőmérséklet: 9-10°C.

Alkoholtartalom: 13%