Custoza

Custoza

Szőlőfajta: 60% Garganega, 40% Chardonnay.

Terület: A Garda-tó dél-keleti részén, mészköves talajon termesztik.

Szüreti Időszak: A Chardonnay szüretelése szeptember végén, míg a Garganega szüretelése október második felében történik.

Borkészítés: A két különféle szőlőt a szüret után külön acéltartályban érlelik, majd ezután keverik a cuveet és ebben az állapotában hőmérséklet ellenőrzött tartályban tárolják egészen a palackozásig.

Kóstolási jegyzet: Szalmasárga színű, ezüstös, enyhén zöldes reflexekkel. Gyümölcsös, aromás telt illat, a Chardonnay jellegzetes fűszeres enyhén citrusos aromájával.

Ételpárosítás: Rizs és tésztaételekhez egyaránt fogyasztható csakúgy, mint levesekhez, párolt és füstölt halakhoz, friss sajtokhoz.

Fogyasztási hőmérséklet: 9-10°C.

Alkoholtartalom: 12,50%