Bardolino Rosso

Bardolino Rosso

Szőlőfajta: 65% Corvina, 30% Rondinella, 5% Sangiovese

Terület: A Garda-tó dél-keleti részén, mészköves talajon termesztik

Szüreti időszak: Szeptember: Rondinella és Sangiovese, október eleje: Corvina

Borkészítés: Darálás után maceráció ( csömöszölés), hűtött közegben. A fermentáció (tejsavas érlelés, melynek következtében a cukor alkohollá alakul) során a héjon való érlelés következtében a szőlő jellegzetes ízei és zamatai kerülnek a mustba, ezután ellenőrzött hőmérsékletű acéltartályban érlelik a palackozásig.

Kóstolási jegyzet: Rubinvörös száraz bor. Gyümölcsös illattal rendelkezik. Cseresznye, eper, málna és erdei bogyós gyümölcsök találhatók meg benne. Fűszeres jegyek jellemzik: enyhe fahéj, feketebors és szegfűszeg. Száraz és telt, hasonlatos az orrban is érezhető bogyós gyümölcsökhöz. A cseresznyés illatot, csak a szájban találjuk meg. Az enyhe fűszeresség jó egyensúlyban van a frissességgel. Könnyen fogyasztható, itatja magát.

Ételpárosítás: Falatkák, tapasok, felvágottak, könnyű ételek, húsok, halak, elsősorban édesvízi halak.

Fogyasztási hőmérséklet: 15-17°C.

Alkoholtartalom: 12,5%