Moscato d’Asti Riveto DOCG

Moscato d’Asti Riveto DOCG

Szőlőfajta: 100% Moscato Bianco

Termőterület: Neive és Costigliole d’Asti

Fekvése: dél–nyugat

Talaj: homokos-meszes

Szőlőművelési mód: Guyot

Hozam: 70 hl/hektár

Borkészítés: héjon áztatás, finom préselés majd a must ülepítése következik.

Erjesztés: másodlagos erjesztés alacsony hőmérsékleten, acéltartályban (kb. 20 napig), majd hideg stabilizáció és mikroszűrés előzi meg a palackozást.

Megjelenés: intenzív, élénk szalmasárga, tartós gyöngyözéssel.

Illatjegyek: nagyon intenzív, friss és illatos, trópusi gyümölcsök jegyeivel.

Ízjegyek: édes, erőteljesen ropogós, ami remekül kihozza a szőlő ízének és aromájának természetét.

Ételpárosítás: ez a rendkívül vonzó bor tökéletes önmagában, aperitifként, illetve jól illenek hozzá a friss gyümölcsök, gyümölcs sorbetek, friss sajtok, tésztafélék és a panettone, azaz az olasz karácsonyi kalács.

Alkoholtartalom: ez a rendkívül vonzó bor tökéletes önmagában, aperitifként, illetve jól illenek hozzá a friss gyümölcsök, gyümölcs sorbetek, friss sajtok, tésztafélék és a panettone, azaz az olasz karácsonyi kalács.

Fogyasztási hőmérséklet: 5 °C

A bort adó szőlő Costigliole d’Asti és Bricco di Neive, valamint Mango más szőlőültetvényeiről származik.
Az alkoholos- és az azt követő második erjesztés, valamint a tartályban történő préselés adja a bor finom gyöngyözését és az azt kísérő klasszikus, virágos és gyümölcsös aromagazdagságot. Kóstolva a lilaakác, bodza, boscolo körte és narancshéj zamatai köszönnek vissza.
Az olasz karácsonyi kalács, a Panettone és a Moscato az egyik legkiválóbb ételpárosítás, azonban aki – gasztronómiai értelemben – egy kis flörtre vágyik, feltétlenül próbálja ki a bort Belon osztrigával is. Az osztriga jellegzetes édes zamata tökéletesen illeszkedik a bor gyümölcsös lágyságához.