La Pìcia – Spumante Rosé Extra Dry Bardolino Chiaretto DOC

La Pìcia – Spumante Rosé Extra Dry Bardolino Chiaretto DOC

Szőlőfajta: 80% Corvina veronese, 20% Molinara és Rondinella

Terület: a Garda-tótól délkeletre fekvő Sommacampagna régió. A terület kb.100-150 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: gleccser eredetű dombok, mészkő, agyagos, kavicsos rétegekkel.

Gazdálkodás: Guyot

Szüret: augusztus vége, szeptember első napjai

Borkészítés: finom préselést követően fermentáció acéltartályokban ellenőrzött hőmérsékleten. A hideg héjon áztatás 8 órán keresztül tart, majd második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban történik „charmat” módszerrel.

Kóstolási jegyzet: színe halvány rózsaszín, szép gyöngyözéssel; finom, gyümölcsös illatában megjelenik az őszibarack, és a piros bogyós gyümölcsök, mint a ribizli, a málna és a szamóca. Íze száraz, elegáns, kellemesen lágy lecsengéssel. A gyümölcsös jegyek a szájban is visszaköszönnek, harmonikus, tartós ízzel ajándékoznak meg.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, de akár az egész étkezést végigkísérheti. Szalámi, sajt előételekhez, halakhoz, fehér húsokhoz javasoljuk. Vegán étrendbe beilleszthető.
A hölgyek körében rendkívül népszerű, nem hiányozhat a nyári kerti partikról, de a születésnapokat, esküvőket is még emlékezetesebbé teszi. Akár önálló aperitifként, akár koktélkészítésre kitűnő választás.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C

Alkoholtartalom: 12,5%