Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
La Pìcia – Spumante Rosé Extra Dry Bardolino Chiaretto DOC
La Pìcia – Spumante Rosé Extra Dry Bardolino Chiaretto DOC
Szőlőfajta: 80% Corvina veronese, 20% Molinara és Rondinella
Terület: a Garda-tótól délkeletre fekvő Sommacampagna régió. A terület kb.100-150 méterre található a tengerszint felett.
Talaj: gleccser eredetű dombok, mészkő, agyagos, kavicsos rétegekkel.
Gazdálkodás: Guyot
Szüret: augusztus vége, szeptember első napjai
Borkészítés: finom préselést követően fermentáció acéltartályokban ellenőrzött hőmérsékleten. A hideg héjon áztatás 8 órán keresztül tart, majd második fermentáció nyomás alatt lévő tartályokban történik „charmat” módszerrel.
Kóstolási jegyzet: színe halvány rózsaszín, szép gyöngyözéssel; finom, gyümölcsös illatában megjelenik az őszibarack, és a piros bogyós gyümölcsök, mint a ribizli, a málna és a szamóca. Íze száraz, elegáns, kellemesen lágy lecsengéssel. A gyümölcsös jegyek a szájban is visszaköszönnek, harmonikus, tartós ízzel ajándékoznak meg.
Ételpárosítás: kiváló aperitif, de akár az egész étkezést végigkísérheti. Szalámi, sajt előételekhez, halakhoz, fehér húsokhoz javasoljuk. Vegán étrendbe beilleszthető.
A hölgyek körében rendkívül népszerű, nem hiányozhat a nyári kerti partikról, de a születésnapokat, esküvőket is még emlékezetesebbé teszi. Akár önálló aperitifként, akár koktélkészítésre kitűnő választás.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8 °C
Alkoholtartalom: 12,5%