Chardonnay Spumante Brut

Chardonnay Spumante Brut

Szőlőfajta: 100% Chardonnay

Terület: Treviso környéke. A terület 40 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: közepes keveréktalaj

Művelési mód: Sylvoz

Szüret: augusztus vége, szeptember eleje

Szőlőfeldolgozás:
– kézi szüretelés
– finom préselés, majd a must tisztítása hideg ülepítéssel
– erjesztés kontrollált hőmérsékleten, tárolás acéltartályokban alacsony hőmérsékleten

Újraerjesztés:
– második fermentáció nyomás alatt lévő kis méretű tartályokban, válogatott élesztőkkel
– érlelés seprőn 8-10 hónapig
– palackozás után pár hét érlelés a palackban, alacsony hőmérsékleten

Kóstolási jegyzet: színe szalmasárga, zöldes reflexekkel. Illata intenzív és aromás, egy gazdag csokorra emlékeztet, virágos és gyümölcsös jegyekkel, valamint az enyhe, kifinomult élesztős aroma a ropogós kenyeret is felidézi. Kóstolva a gyöngyöző buborékok finom játéka után telt, friss és lágy ízvilág következik, melyből kellemesen savas és gyümölcsös jegyek emelkednek ki.

Ételpárosítás: kiváló aperitif, minden előételhez illik. Zöldségételek, rizs, fehér húsok és halak remek kísérője.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 7-9 °C

Alkoholtartalom: 12%

Maradékcukor: 6-8 g/l

További információk

A Le Contesse pincészet Conegliano Valdobbiadene szívében helyezkedik el, a Piave folyó gleccsere által formált dombvidéken, amely a több évszázados bortermelői hagyományáról és pezsgői illetve habzóborai kiváló minőségéről híres.
A Bonotto családot is a hagyomány tisztelete és a terület szeretete jellemzi. Sokat fordítanak kutatásra és innovációra, folyamatosan fejlesztik a céget.
Igyekeznek minél inkább érintetlenül hagyni a must jellegzetességeit, mert ez határozza meg aztán a bor illatát és zamatát. A pezsgőkészítési eljárás a cég egyik titka.
100% Made in Italy buborékot használnak. Az egész folyamatot ellenőrzik, a szőlőtől a palackig, különböző változatokat létrehozva, hogy minden vevői igényt kielégítsenek.