Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Barolo L’église DOCG
Barolo L’église DOCG
Szőlőfajta: 100% Nebbiolo
Termőterület: válogatott vásárolt szőlő
Fekvése: délnyugat
Talaj: meszes-agyagos
Szőlőművelési mód: Guyot
Hozam: 50 hl/hektár
Erjesztés: kóracél tartályban 12-15 napig ellenőrzött hőmérsékleten, a törkölysapka hagyományos lenyomásával.
Érlelés: legalább 24 hónapig 60%-ban francia, 225 literes tölgyfahordóban és 40%-ban 25 hl-es szlavón tölgyfahordóban.
Megjelenés: mély gránátvörös, narancsos árnyalatokkal.
Illatjegyek: intenzíven gyümölcsös és fűszeres, piros bogyós gyümölcsök és lekvár aromákkal, valamint nyomokban rózsa és ibolya, dohány, bőr és édesgyökér jegyeivel.
Ízjegyek: testes és intenzív, kóstolva lágy, selymes, engedi kibontakozni a szép tanninokat és a finom struktúrát.
Ételpárosítás: tojásos tésztaételekhez, vörös húsokhoz, vadételekhez és érett sajtokhoz.
Alkoholtartalom: 14,5%
Fogyasztási hőmérséklet: 17–18 °C
A Nebbiolot Barolo déli- és délkeleti fekvésű területein szüretelik. A borkészítés – a szó tradicionális értelmében – különböző méretű fahordókban történő érleléssel zárul (24 hónap). Világos gránátvörös, a száraz rózsa, cseresznye és vadon termő szeder aromajegyeivel. Kiegyensúlyozott, kóstolása során kissé szárító, lecsengése pedig édesgyökérre és a dohányra emlékeztető. Fiatalon remek párost alkot krémes hegyi sajtokkal, például a Castelmagnóval és vargányás rizottóval. Az éveken át történő palackos érlelés eredményeképpen szépen harmonizál vadkacsa raguval készült tagliatelléhez. A tenger gyümölcseinek rajongói pedig nem lesznek képesek ellenállni, hogy ne próbálják ki szárított tőkehal és burgonya kísérőjéül.