Bemutatjuk a Soave Classico DOC-ot

Szőlőfajta: 100% Garganega

Terület: Soave hegyeinek déli- délkeleti lankáin. A terület kb.150 méterre található a tengerszint felett.

Talaj: a hegy vulkanikus eredetű, talaja többségében agyag, tufa és mészkő, mindhárom nagyon sziklás.

Gazdálkodás: veronai pergola

Szüret: október első 10 napja

Borkészítés: finom préselést követően fermentáció acéltartályokban ellenőrzött hőmérsékleten.

Kóstolási jegyzet: színe tündöklő halvány szalmasárga, zöldbe hajló reflexekkel; illata friss, finom, cseresznye- és bodzavirágos; íze száraz, savanykás, jól kiegyensúlyozott.

Ételpárosítás: rizottók, sült- és grillezett halak, fehér húsok, friss és kevéssé érlelt sajtok, zöldséglevesek és piték, tojásételek.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

Alkoholtartalom: 12,5%asdfasdfasdfasdfasdf

asdfadsfasdf

Megosztás:

Még több cikk:

Elindult az oldal!

Ezennel örömmel jelentjük, hogy elindult megújult honlapunk! Átláthatóbb elrendezés, könnyebb keresési lehetőség az italok között! Ezentúl rendszeresen adunk hírt a friss hírekről, újdonságokról és akciókról!