Név Valpolicella Classico Superior
Szőlőfajta 80% Corvina Veronese és Corvinone, 20% Rondinella
Terület Dombos sziklás, mészköves talaj
Szüretelés és érlelés Pergolás, lugasos termesztés és művelés, mely főleg a Corvina Veronese, Corvinone szőlők kiváló fekvése miatt jellemző e területre
Szüreti Időszak október első 10 napjában. A szüretet követően ládákban szárítják
Borkészítés Darálás után, ellenőrzött hőmérsékleten történő fermentáció, melyhez acéltartályt használnak. Ezt követi a folyamatos maceráció melynek során a szőlőből a terroárra jellemző zamatok és színanyagok kerülnek a mustba, így megadva a megfelelő extract tartalmat és komplexitást. A tejsavas érés után a bort 30 hektoliteres francia tölgyfa hordóba teszik 12 hónapra, ahol kibontakozik egy utánozhatatlan buké, mely a palack érlelés során teljesedik ki.
Kóstolási jegyzet Rubinvörös száraz bor. Cseresznyés, friss és alkoholos illat. Szilva és likőr aromák, fűszeres illatok, bors és fahéj jegyei. Elegáns, jól kiegyensúlyozott, bársonyos ízvilággal rendelkezik.
Ételpárosítás Vörös és fehér húsokhoz egyaránt tökéletes, roston sült szárnyasokhoz, közepesen érett sajtokhoz ajánlott.
Felszolgálási hőmérséklet 16-18° C
Alkohol 13,50%