Név Valpolicella Ripasso
Szőlőfajta 80% Corvina Veronese és Corvinone, 20% Rondinella
Terület Dombos sziklás, mészköves talaj.
Szüretelés és érlelés Pergolás, lugasos termesztés és művelés, mely főleg a Corvina Veronese, Corvinone szőlők kiváló fekvése miatt jellemző e területre
Szüreti Időszak október első 10 napjában. A szüretet követően ládákban szárítják.
Borkészítés Darálás után, ellenőrzött hőmérsékleten történő fermentáció, melyhez acéltartályt használnak. Folyamatos maceráció melynek során a szőlőből a teroárra jellemző zamatok és színanyagok kerülnek a mustba, így megadva a megfelelő extract tartalmat és komplexitást. A tejsavas érés után a bort 30 hektoliteres Francia tölgyfa hordóba teszik 12 hónapra, ahol kibontakozik egy utánozhatatlan buké, mely a palack érlelés során teljesedik ki. Végső formáját 18 hónapos palack érlelés során éri el.
Kóstolási jegyzet Rubinvörös száraz bor. Cseresznyés, friss és alkoholos illat. Szilva és likőr aromák, fűszeres illatok, bors és fahéj jegyei. Elegáns, jól kiegyensúlyozott, bársonyos ízvilággal rendelkezik.
Ételpárosítás Vörös húsokhoz, roston sült szárnyasokhoz, húsokhoz, minden fajta érlelt sajtokhoz ajánlott
Fogyasztási hőmérséklet 16-18° C
Alkoholtartalom 14,00%