Név Valpolicella Classico
Szőlőfajta 80% Corvina, 20% Rondinella.
Szüretelés és érlelés Az ültetés teljesen pergolás rendszerben történik. M aximális hozama 12,000 kg hektáronként. Az ültetésnél fontos szempont, hogy a Corvina Veronese és a Corvinone szőlőfajtákat folyamatosan érje a napsugár.
Szüreti Időszak október első 10 napjában
Borkészítés Darálás után, ellenőrzött hőmérsékleten történik a fermentáció, melyhez acéltartályt használnak. Naponta préselik, azért hogy ki tudják hozni a szőlőfajta jellegzetes színét (antocianinok), és mindazokat a polifenolokat és aromákat, amelyek kifejezetten a Fumane terroirra jellemzőek.
Kóstolási jegyzet Csillogó rubinvörös. Illatában cseresznye és marasca virág fűszeres jellemzőkkel. Íze rendkívül elegáns és harmonikus
Ételpárosítás Tökéletes választás aperitifként. Kiváló a vörös és fehér főtt húsokból készült főételekhez, és nem túl összetett ízvilágú ételekhez.
Fogyasztási Hőmérséklet 16- 18° C
Alkoholtartalom 12,50%