Név Valpolicella Scarnocchio
Szőlőfajta 80% Corvina Veronese, Corvivone, 20% Rondinella.
Termelés Pergolás, lugasos módon.
Szüretelés és érlelés A szőlőket szeptember végén, október elején szedik, de a szüret előtt a tőkén megkezdődik a száradás. Ez a szárítási procedúra folytatódik egy kifejezetten erre a célra használt kontrollált hőmérsékletű és páratartalmú helységben 130 és 150 napon keresztül. Ekkor a cukortartalom a szőlőszemekben oly mértékben koncentrálódik, hogy a cukorfok elérheti a 28-3o%-ot
Borkészítés A szárítás után enyhe darálás következik, a fermentáció kontrollált hőmérsékleten megy végbe acéltartályban. A lassú fermentáció során a maceráció héjjal együtt történik a magas extract tartalom és a komplexitás érdekében. Az alkoholos fermentáció után a bor barrique-hordóba kerül, ahol végbe megy a tejsavas érlelődés. Az Amarone Scarnocchio 9o%-a 24hónapig 30 hektoliteres tölgyfahordóban folytatja érlelődését, míg a fennmaradó 10% barrique-hordós érlelésű, a palackozás előtt kerül hozzáadásra. A palackérlelés 14 hónapot vesz igénybe mielőtt a bor értékesítésre kerül.
Kóstolási jegyzet Mély Rubinvörös. Friss és alkoholos meggy illat, jegyei az aszalt szilvának, a fűszereknek, úgymint bors és fahéj. Elegáns, kiegyensúlyozott, bársonyos, ugyanakkor robusztus, a hosszú érlelési folyamatnak köszönhetően, komplex, száraz és testes.
Ételpárosítás Eredetileg a bor vacsora után ajánlott, de kitűnő kísérője lehet az ízletes vadhúsoknak és érlelt, nagyon pikáns sajtoknak.
Fogyasztási Hőmérséklet 16-18°C.
Alkoholtartalom 15,5%