Név Bardolino
Szőlőfajta 65% Corvina, 30% Rondinella, 5% Sangiovese
Terület A Garda-tó dél-keleti részén, mészköves talajon termesztik
Szüreti Időszak Szeptember: Rondinella és Sangiovese, október eleje: Corvina
Borkészítés Darálás után maceráció ( csömöszölés), hűtött közegben. A fermentáció (tejsavas érlelés, melynek következtében a cukor alkohollá alakul) során a héjon való érlelés következtében a szőlő jellegzetes ízei és zamatai kerülnek a mustba, ezután ellenőrzött hőmérsékletű acéltartályban érlelik a palackozásig.
Kóstolási jegyzet Rubinvörös száraz bor. Gyümölcsös illattal rendelkezik. Cseresznye, eper, málna és erdei bogyós gyümölcsök találhatók meg benne. Fűszeres jegyek jellemzik: enyhe fahéj, feketebors és szegfűszeg. Száraz és telt, hasonlatos az orrban is érezhető bogyós gyümölcsökhöz. A cseresznyés illatot, csak a szájban találjuk meg. Az enyhe fűszeresség jó egyensúlyban van a frissességgel. Könnyen fogyasztható, itatja magát
Ételpárosítás Falatkák, tapasok, felvágottak, könnyű ételek, húsok, halak, elsősorban édesvízi halak.
Fogyasztási Hőmérséklet 15-17°C.
Alkoholtartalom 12,5%