Név Bardolino Chiaretto
Szőlőfajta 65% Corvina, 30% Rondinella, 5% Sangiovese
Terület A Garda-tó dél-keleti része, Mészköves talaj.
Szüreti Időszak Szeptember a Rondinella és a Sangiovese, Október eleje a Corvina.
Borkészítés Tradicionális szüret, kézzel történik. A darálás után ellenőrzött hőmérsékleten, kádakban történik a maceráció. 24 órás héjon való érlelés után választják el a cefrét a musttól. Ezt követően ellenőrzött hőmérsékleten acéltartályban tárolják oxidáció mentesen a palackozásig.
Kóstolási jegyzet Enyhén cseresznye színű rozé bor. Bogyós gyümölcsök, áfonya és málna kombinációjával. Enyhe zöldalma illat és fűszeresség jellemzi, fahéj, szegfűszeg, vanília illattal. Az első érzés a szájpadlás környékén a friss gyümölcsösség, a kiteljesedő vörös bogyók íze. Tovább ízlelve vonzó, friss, fiatalos savakkal találkozunk.
Ételpárosítás Halak, tésztaételek, fehér roston sült húsok kiváló kisérője.
Fogyasztási Hőmérséklet 10-11°C.
Alkoholtartalom 12,5%