Név Lugana
Szőlőfajta 100% Trebiano di Lugana
Szüreti Időszak Október első tíz napjában szüretelik
Borkészítés A préselés után ellenőrzött hőmérsékleten acéltartályban érlelik. Úgynevezett battonázs eljárással készül, melynek során az érlelés a seprőn történik. Ezután palackban érlelődik még legalább két hónapon keresztül, mielőtt eladásra kerülne.
Kóstolási jegyzet Szalmasárga színű, ezüstös, enyhén zöldes reflexekkel. Tiszta, jellegzetes virág- és barackillattal, finom mandulás beütéssel. Gyümölcsös, savakban és aromákban gazdag, enyhén citrusos jellegű.
Ételpárosítás Rizs és tésztaételekhez egyaránt fogyasztható csakúgy, mint levesekhez, párolt és füstölt halakhoz
Fogyasztási Hőmérséklet 9-10°C.
Alkoholtartalom 13%