Név Custoza Ca' Del Magro Superiore
A bor 2010-2011-ben elnyerte az Olaszországban elérhető legnagyobb kitüntetést, Rómában kategóriája legjobb fehérborának választották.
Szőlőfajta 40% Garganega, 20% Trebiano Toscano, 5% Tocai Friuliano, 10% Cortese, 10% Chardonnay, 10% Riesling, 5% Malvasia
Terület A Garda-tó dél-keleti részén, Sommacampagna régióban, a custozai hegyek lábánál
Termesztés Pergolás termesztési módszerrel. A tőketerhelés nem érheti el a 2 kg-ot. A Bor alapját a történelmi teroár szőlőfajta, a Garganega válogatott oltványai adják.
Borkészítés A szüretet követően a Garganega szőlő 4-5%-át” Sur Lie” érlelik 4 hónapon keresztül. A Garganega fennmaradó 90-95%- át május végéig érlelik ellenőrzött hőmérsékletű acél tartályokban. Ezt követően kerül sor a palackozásra, melyben újabb 6 hónap eltöltése után kerül az asztalra.
Kóstolási jegyzet Aromás száraz fehérbor. Aranysárga szín, zöldes reflexekkel. Illatában a vadvirágok csakúgy megtalálhatók, mint a Golden alma és egyéb egzotikus gyümölcs illatok. Hosszú lecsengésű, kellemes, harmonikus, lekerekedett ízvilág
Ételpárosítás Friss tengeri ételekhez, füstölt halakhoz, fehér, de a bor testességéből adódóan vörös húsokhoz is ajánlott.
Fogyasztási Hőmérséklet 12-13°C.
Alkoholtartalom 13%