Név SUD Salice Salentino D.O.P.
Borkategória Oltalom alatt álló eredetmegjelölés
Szín Vörös
Szőlőfajta 85% Negroamaro és 15% Malvasia Nera Brindisi-ből
Szüreti időszak szeptember második fele
Borkészítés Tíz napos hőmérséklet szabályozott héjon áztatás, amelyet alkoholos erjesztés követ fajélesztőkkel
Érlelés Hat hónapig francia tölgyfahordókban
Kóstolási jegyzet Gránátkő árnyalatú, sötét rubinvörös szín, intenzív cseresznyés és szilvás illat, valamint fűszeres aroma jellemzi némi mediterrán gyógynövényes jelleggel. Testes, könnyen iható bor szép és üde lecsengéssel.
Ételpárosítás kitűnő választás szalámikhoz, sós előételekhez, vörös húsokhoz és sajtokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet Kb. 16-18°C.