Név I tratturi Negroamaro Rosato Salento I.G.P.
Borkategória Oltalom alatt álló földrajzi megjelölés
Szín vörös
Szőlőfajta Negroamaro
Mennyiség / Hektár 4500 tőke
Termőterület San Marzano, Salento, Puglia. A terület kb. 100 méterrel a tengerszint felett található; magas átlaghőmérséklet és közepes-alacsony csapadékmennyiség jellemzi. A puha talajréteg agyagos, meglehetősen vékony és sziklás.
Szüreti időszak szeptember közepe
Borkészítés Héjon áztatás néhány órán keresztül, majd a szőlő részleges erjedését követően történik az erjesztés.
Érlelés Rozsdamentes acéltartályban
Kóstolási jegyzet Intenzíven rózsaszínes árnyalatok rubinvörös tükröződéssel. Aromája hosszú és intenzív, cseresznyés, málnás illatjegyekkel. Testes, kóstolva ugyanakkor friss és harmonikus bor.
Ételpárosítás Olaszos előételekhez, hallevesekhez, sült vagy fóliában sült halhoz, illetve enyhén érett sajtokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet Kb. 14°C.