Név I tratturi Malvasia Salento I.G.P.
Borkategória Oltalom alatt álló földrajzi megjelölés
Szín Fehér
Szőlőfajta 50% Malvasia Bianca, 50% Sauvignon Blanc
Mennyiség / Hektár 4000 tőke
Termőterület San Marzano, Salento Puglia. A terület kb. 100 méterrel a tengerszint felett található, a napi hőmérsékletingadozásból eredő kiváló eredmények a bor karakterisztikájában is érvényesülnek. A meglehetősen vékony talajréteg puha és finom szerkezetű.
Szüreti időszak Augusztus második-harmadik hete
Borkészítés 6–8 órán keresztül hideg-erjesztés, majd a szőlő finom préselését követően hideg szétválasztás és alkoholos erjesztés történik 11°C-on.
Érlelés Rozsdamentes acéltartályban
Kóstolási jegyzet Halványsárga színű bor zöld reflexekkel. Illatában a seprűzanót mellett egy leheletnyi citrus és trópusi gyümölcsök vegyülnek. Üde, ásványos bor élénk savakkal.
Ételpárosítás Kiváló választás előételekhez és hallevesekhez.
Fogyasztási hőmérséklet Kb. 12°C.