Langhe Arneis
Arneis Briccodoro
oltalom alatt álló eredetmegjelölés
Elnevezés Langhe d.o.c. Arneis
Szőlőfajta 100% Arneis
Termőterület Neive – Rivetti
Fekvése dél–kelet
Talaj homokos-meszes
Szőlőművelési mód Guyot
Hozam 68 hl/hektár
Erjesztés rozsdamentes acéltartályban ellenőrzött hőmérsékleten
Érlelés 6 hónapig rozsdamentes acéltartályban finomseprőn, majd 2 hónapig palackban
Megjelenés szalmasárga zöldes árnyalattal
Illatjegyek friss, egzotikus gyümölcsök illatával
Ízjegyek egyre szélesedő, nagyon friss és remekül fogyasztható
Ételpárosítás kiváló aperitifként, hal alapú ételekhez, valamint az egész étkezés során
Alkoholtartalom 12,5%
Fogyasztási hőmérséklet 5-7 °C
A Az elnevezés a Località Rivetti birtok újabb telepítésű szőlőültetvényeire utal. A bor fiatalos karakterét szándékosan megtartjuk végig a borkészítés során egészen az acéltartályban történő érlelésig, ami segít megőrizni aromagazdagságát.
A seprőn tartásból eredő frissesség hársfa, citrusfélék (grapefruit és lime), valamint üde aromás fűszerek zamatanyagát engedi kibontakozni.
Számos természetes módon készített tengeri fogás kísérője, különösen a párolt sáskaráké. Kevésbé ismert, de nem kevésbé remek választás bivalytejes mozzarellához.