Név Kamocsay Chardonnay
Szőlőfajta Chardonnay
Kategória fehér
Fajta száraz
Származási hely Magyarország
Borvidék Balatonboglár
Borász Kamocsay Ákos
Fogyasztási hőmérséklet 8 - 10 °C
Alkoholtartalom 12,5%
Savtartalom 1,9 g/l
Cukortartam 2,5 g/l
Ajánljuk Kitűnő választás fűszeres sült húsokhoz, zamat gazdag fogásokhoz. Ízesebb halak, vagy tejszínes tészták jó partnere,  de félkemény- vagy kemény sajtokhoz is remekül passzol.
Halvány szalmasárga színvilágú, illatában határozott gyümölcsösség, őszibarack, nyári alma, citrusok, sárgadinnye és ananász mellett ásványosság és egy kis vanília. Ízében visszaköszönnek az illatban is megmutatkozó gyümölcsös jegyek: citrusosság, érett grapefruit, lime, zöldalma és mineralitás, valamint olajos magvak, dió, mandula. A gyümölcsösség mögött vajas krémesség teszi teltté, kerekké. Közepes test és teltség jellemzi, az élénk savak hosszan tartó frissességet kölcsönöznek a bornak.