Név Kamocsay Cabernet Sauvignon
Szőlőfajta Cabernet Sauvignon
Kategória vörös
Fajta száraz
Származási hely Magyarország
Borvidék Balatonboglár
Borász Kamocsay Ákos
Fogyasztási hőmérséklet 15-17 °C
Alkoholtartalom 14%
Savtartalom 2,6 g/l
Cukortartam 1,9 g/l
Ajánljuk A nyári bográcsban készült ételek legjobb kísérője, akár a fogások ízesítésében is.
Közepesen mély, bordó-rubin színvilágú Cabernet Sauvignon. A pohárból már az első pillanattól árad a gyümölcsösség és a gazdag fűszeres aromák. Illatát jellemzően erdei gyümölcsök, cseresznye, szilva, fekete ribizli, kökény határozzák meg, jól kiegészülve a később ízben is visszaköszönő lekvárossággal, kávés, fűszeres jegyekkel. Ízben is dominálnak az érett, lédús gyümölcsök, kis vanília, kávé, fekete csokoládé, és háttérben a paprikásság is megjelenik, mely kiegészíti az aromás ízeket. Fajtajelleges íz világ, lekerekedett tanninok és savak jellemzik.