Név Pinot Grigio
Alkoholtartalom 13.5%
Savtartalom 4.80 g/l
pH 3.46
Szőlőfajta 100% Pinot Gris
Termőterület Le Fredis, Codis és Mattia, hektáronként 5500 tőkével. Guyot-művelésű termőterület 75 hl/hektár terméssel.
Szüret Kézi szüret
Borkészítés A szüret után közvetlenül a fürtök enyhe préselése következik, majd a levet lehűtjük, természetes módon átfejtjük és a borkészítés során keletkező részecskéket eltávolítjuk. Az erjesztés rozsdamentes acéltartályban történik ellenőrzött hőmérsékleti körülmények között.
Érlelés A bort seprőn érleljük rozsdamentes acéltartályokban kb. hat hónapig közvetlen batonázs eljárással.
Ízjegyek Intenzív aranyszín rézszínű árnyalattal, ízében a zamatos golden alma és a méz aromáival, valamint elegáns ásványossággal, ami jól illik kiegyensúlyozott és harmonikus szerkezetéhez. Remek választás aperitifnek, illetve jól illik levesekhez, nyers tenger gyümölcseiből készült előételekhez, csirkéhez és halból készült fogásokhoz 12–14 °C-on fogyasztva a legtökéletesebb.