Név Merlot
Alkoholtartalom 14%
Savtartalom 5.26 g/l
pH 3.63
Szőlőfajta 100% Merlot
Termőterület Ferrovia, hektáronként 6000 tőkével. Guyot-művelésű termőterület 70 hl/hektár terméssel.
Szüret Kézi szüret
Borkészítés Bogyózás és préselést követően a szőlőt kis tölgyfahordóban és kóracél tartályban erjesztjük. E folyamat alatt a törkölykalapot naponta lenyomjuk a tökéletes színanyag és a bársonyos tannin kinyerésének céljából
Érlelés A bor egyik fele tölgyfahordóban, a másik fele pedig rozsdamentes tartályokban érlelődik kb. egy évig. A palackos érlelés további hat hónapig tart.
Ízjegyek Rubintvörös szín ibolyás árnyalattal. Illatában erdei gyümölcsök, ibolya és fűfélék jegyei fedezhetők fel. Lágy, bársonyos és harmonikus szerkezetű bor édes tanninokkal. Remekül illik sonkákhoz és szalámikhoz, valamint sült vörös húsokhoz. 15–18 °C-on fogyasztva a legtökéletesebb.